Over mij

MOVING FORWARD: Een leven lang leren!

Mijn naam is Daniëlle Poortenaar. Brabantse in hart en nieren. Om mij heen verzamel ik warmte, gezelligheid en fijne mensen. Genieten met een grote G zeg maar. Dat is me met de paplepel ingegoten.

Na de middelbare school verruilde ik Brabant voor Maastricht en de Hoge Hotelschool. Hier leerde ik het creëren van goede, hartelijke en gastvrije sfeer naar een hoger plan te tillen en excellente sociale en communicatieve vaardigheden in te zetten.

Als intercedente heb ik na mijn studie veel mensenkennis opgedaan. Ik kreeg de kans mijn talent verder te ontwikkelen en ging werken als trainer van vaardigheidstrainingen. Dat ik zo genoot van professioneel kennis overdragen was misschien te verwachten als dochter van een leraar. Langzaam ontdekte ik dat mijn hart werkelijk sneller gaat kloppen van het bewustwordingsproces dat mensen tijdens trainingen doormaken.

In 2013 ben ik als zelfstandig ondernemer begonnen. Een stap waar ik nog steeds enorm trots op ben. Ik werk als gedragstrainer en teamcoach en als gecertificeerd MapsTell Guide© www.mapstell.com met de tool PersonalMapping van MapsTell gebaseerd op DISC.

Het voelt als een bevrijding en een enorme rijkdom om precies dat te doen dat bij me past en me energie geeft. Mensen helpen, enthousiasmeren en inspireren bij hun persoonlijke groei.

Leren houdt natuurlijk niet op, ook niet voor mij. Persoonlijke en zakelijke groei is mijn grootste driver.

 

                                         Develop a passion for learning. If you do, you will never cease to grow.

                                                                                    - Anthony J. D'Angelo

 

Vorig jaar volgde ik een training bij Anthony Robbins in San Jose (SF USA). Hier leerde ik dat je groei zelf in de hand hebt en angsten kunt overwinnen.

Dit jaar staat in het teken van het 365 dagen succesvol jaarprogramma (David de Kock en Arjan Vergeer). Met de focus mijn bedrijf, mijn ondernemerschap en mijn persoonlijkheid weer verder te vormen en richting te geven.

 

                           “Mensen zijn het gelukkigst als ze het gevoel hebben dat ze zich ontwikkelen en vooruitgaan.”

                                                                                         - David de Kock

 

Missie
Het is mijn missie om bij te dragen aan een begripvolle wereld! Ik geef mensen inzicht in gedrag en help hen ontdekken waar ieders potentieel zit om persoonlijk te ontwikkelen en te kunnen groeien. Die groei zorgt ervoor dat er een blijvende positieve verandering ontstaat. Mensen die het gevoel hebben dat zich blijven ontwikkelen en vooruitgaan zijn het gelukkigst. Daar ben ik echt van overtuigd! 

Voor Wie?
Ik richt me met Poortenaar Training & Coaching met name op MKB’ers die op effectieve en efficiënte wijze positieve (gedrags) veranderingen willen realiseren. Juist omdat ik zo makkelijk schakel tussen professionals en mensen van de vloer. Ik vind het een uitdaging om mensen die misschien wat minder ervaring hebben met persoonlijke ontwikkeling juist mee te nemen in dit trainingsproces.

Visie
Vooruitgang is de optelsom van groei en blijvende verandering.
Het daadwerkelijk in beweging komen en een andere toekomst voor jezelf creëren. Ik geloof in het bereiken van waarneembare veranderingen na het volgen van een training of coachingstraject.

Niets digitaals, juist analoog. Ik geloof in de ervaring, ik ben ervan overtuigd dat trainingen in deze vorm blijven bestaan.

 

                                                  If you do what you always did, you will get what you always got.

                                                                                        - Albert Einstein

Proces
Van te voren definiëren we het trainings- of coachdoel, tussentijds toetsen we of we nog op koers liggen om dat doel te bereiken. Na de training kijken we terug om te zien hoe we het resultaat bereikten en bespreken we strategieën hoe je dit vasthoudt en voortzet.

Kortom je komt er beter uit. Je bent erop vooruitgegaan.

Soms is het nodig om patronen en gewoontes te doorbreken om nieuw gedrag aan te leren. Dat voelt niet altijd comfortabel, deze fase noem je ‘bewust onbekwaam’. Ik begeleid je, van de bewust onbekwame fase, via de bewust bekwame, naar de onbewust bekwame fase, waarin je je nieuwe gedrag daadwerkelijk hebt eigen gemaakt.

Coachees en deelnemers van trainingen omschrijven mij als:

‘Enthousiast’

‘Energiek’

‘Positief’

‘Inspirerend’

‘Actiegericht’
 

Bedrijven die ik afgelopen jaar in beweging zette:

 • Booking.com
 • KLM
 • HEMA
 • Scildon 
 • Altra Jeugdzorg & Onverwijs
 • G-Star
 • Gemeente Leeuwarden
 • Ziekenhuis Bernhoven
 • Whyz
 • GoldfiZh
 • CalderWerkt
 • Nederlandse Zorgautoriteit
   

En dit zeggen anderen over mij!

 

Danielle Poortenaar