Solliciteren anno 2019

Waar moet ik tegenwoordig aan denken als ik solliciteer? Hoe ziet mijn CV eruit, hoe schrijf ik een onderscheidende brief en hoe maak ik een goede videopitch?

De manier van solliciteren is de afgelopen jaren sterk veranderd. Denk aan online solliciteren. Aan de ene kant is het makkelijker geworden en aan de andere kant is het moeilijker je te onderscheiden. 
 

CV nieuwe stijl
Een Curriculum Vitae is tegenwoordig meer dan alleen een lijstje van werkgevers en opleidingen uit het verleden. Een CV wordt steeds meer je visitekaartje en een persoonlijk profiel is een must. In deze training maak ik samen met jou een up-to-date en future proof CV.
 

Robots pre-screenen de kandidaten
Computers doen het werk. Steeds meer screenen robots, speciaal ontwikkelde computersystemen die een eerste selectie bulk aan ingekomen CV’s. Denk dus goed na over zoektermen in een CV en in een sollicitatiebrief.
 

De kracht van face to face en de opkomst van video
Een persoonlijk gesprek is nog steeds meest gebruikelijke manier om mensen te selecteren, maar je ziet ook op dat vlak een verandering in het wervingsproces. Er wordt vaker gebruik gemaakt van een video-pitch bij een eerste selectieronde en sollicitatiegesprekken worden steeds vaker gevoerd via Skype. 

In een training solliciteren anno 2019 komen al deze nieuwe ontwikkelingen aan bod en maak ik in overleg een training op maat. Rollenspellen voor het oefenen van sollicitatiegesprekken zijn hierbij mogelijk. Een trainingsacteur kan op aanvraag worden ingezet voor een nog groter leereffect. 
 

Ja, ik heb interesse in solliciteren anno 2019 training!

 

Hire Me